Friday, April 29, 2011

The day between you and me

Assalamualaikum wbt
YOULSSSS!!!!

How are you there?

Hmmm...what makes you really miss about your life?
ME???

hmmm...........

What did I miss?
THIS MOMENT SAYANG..

Of course
.ME. 
.YOU.
.WE.
.HE.
.SHE.
.THEIR.
and 
.THEM.

So,lets start story about my entry

First,I miss the fish at the lake
Second,I miss their silent to trouble
Third,I miss this environment plus the bottle
Forth,the car
Fifth,her smile
Sixth,his smile too

Seventh,her laugh

Eighth,his action 
And also his blur..huhuhu..

Okay,,and finally what can I say I miss those nasi lemak breakfast with them
Okay...
RINDUU DAN AKAN MERINDU
-___________-''''
The fish

Feeding fish with the bread
and catch the fish using the plastic bag


Alright..

What can I say this is the moment.
I will remember forever and after
Alhamdulillah..
I enjoy with my life
Thanks guys..
Thanks Allah swt..
Love youllss..





If you love this entry.Do some comment okay..!!^-^

The Royal Wedding..

Assalamualaikum wbt

Hi..hi...
29 April 2011 is just a historical date for me and my country
Ohhh...Why?

It's because my majesty Prince William will be married with Catherine Middleton

....





CISS...dah melepas sudah my wishlist to marry with the Prince
huhuhu...
Hmm...never mind Kate..I trust you to make my prince life happily..
KATE;
"Listen here..Dear Kate you must remember that you not only married with the prince,but also his relatives..and for sure his citizen.The kingdom and all of it about him,surrounding him,so then take care about him"
SOB SOB

-Macam mak orang sangat!
^-^;




Fine...although I'm not even met both of you.
Plus,for your wedding.
And also I know that my name not listed in the invitation
But however,I rather loves to watch live from Malaysia just for both of you
Sorry...I cant back to London for your wedding oh my Majesty
Its because I have still trap with my last paper for my end of diploma. 

However,,
I hope so everything will be fine.
The wedding will be operate smoothly..
Ameen..

Jodoh di tangan Tuhan
I can't make it
Its okay Prince William
huhuhuhu
-____________-''


You really make me melt
"Ohh..k STOP STARING ME LIKE THAT OH MY Prince William "
lorghhh..

Hello...enough k...Bakal laki orang ok
by the way..

HAPPY MARRIAGE!
YOUR MAJESTY
hehe..
with LoVe..

*sudah lah engkau nak berangan nak jadi orang LONDON k.tapi Ibu cek cakap kalau berangan and jadikan realiti takpe..huhuhu...InsyaAllah..So praises to Allah..:D

If you love this entry.Do some comment okay..!!^-^

Wednesday, April 27, 2011

Kerepek Pisang Berlada

Assalamualaikum wbt

How are you there?
Sihat?
Sakit?
Or tak pasti..
Okay..kalau tak pasti tu hmm sangatlah susah cek nak komen k.
Cek bukannye DOKTOR pon..
So,apalagi..
Pi lah jumpe doktor berdekatan anda..
Kot-kot lah sakit hati ke apa ke..
Whatever YOULSS!!

OKAY!!
Hmm,,lately cuaca pon tak berapa menentu kat Kedah ni huh.
Kejap panas..
Kejap hujan..
Kejap salji...
Oh GOSHH...
Tak perlu nak menipu sangat eh..
SALJI!!!!
Deyy..."Jangan bajet duk OVERseas sangat lah ek?"
DERRR..
ALPHABET "L" 4 U!
.....

Wokey...
Back to entry..
Basically,,sekarang ni we as a student need to take care our health
Al-maklum sajalah..
Dah musim final examination ni..
Apalagi..
Macam-macam penyakit nak mai
So then,bukan je kena jaga kesihatan malah pemakanan juga okay.

Dari segi pemakanan..
Makan lah makanan yang berkhasiat ye kawan-kawan.
And for sure la kan..
Time waktu2 exam ni confirm korang rasa malaih nak makan makanan berat ?
Betul tak kawan-kawan ringan?
Motip-_-''
Lepas tu,mesti korang teringin nak ngap2 chip sambil baca note,buat kira2..
Betul tak??

Konon nye multitasking la..

Haippp...cakap je iyee..
ngeh ngeh...
So then,,,let me introduce to you innovation of Malaysian snack..
KEREPEK PISANG BERLADA..
Sangatlah sedap okay..
Manis-manis pedass gituu..



Kat bawah ni pulak
Ade tutorial cara-cara pembuatan kerepek ni.
Sonang je..
Bahan-bahan yang diperlukan:
1. pisang
2.garam
3.cili serbuk
4.minyak
 5.slicer
6.gula



First step:Panaskan minyak..
Sementara nak tunggu minyak masak.
Apalagi slice pisang tu nipis2 kedalam kuali..

Second step:Lepas tu,goreng kerepek pisang tu sampai rangup.
Nak lagi sedap..
Masukkan salt sekali time tengah mengoreng kerepek tu.
Third step:Lepas dah siap goreng.
Sila lah angkat and toskan kerepek pisang tersebut.
Alolo..skema nye ayat.


Forth step:Apalagi...moh la kite boh LADA...huhuhu..
So masukkan acuan serbuk cili,garam and gula kedalam kerepek pisang tadi
Fifth step:Lepastu,GAUL serbuk cili tu sekali kedalam kerepek pisang...
Last step:TARAA...
Dah siap terhidang
Apalagi moh la kite ngap ngap
Kalau nak buat berniaga pula..
Apalagi seal lah kerepek pisang yang dah siap digaul tadi ke dalam plastik yang bersesuaian.
Kalau yang kat atas ni.
Makcik ni guna lilin ja..
Traditional lorgh..

And then,,,
Boleh lah kite pi menjual...
Hohoho..Ko mampu?
lalalala...-__________-''


Okay..lupa pulak nak gitau..
Nak buat kerepek pisang ni..
Usually orang guna..
Pisang Nangka and Pisang Berangan
Pisang lain tak taulah pulak cik.
huhuhu..

So then,,
Camne YOULS...
You got it?

Takkan baca je kot...
Bila nak try buat?
Nanti dah try buat..
Apalagi hello hello ja cek.
Kot kot nak bagi cek rasa.
huhuhu...

Okaylah tu je entry untuk kali ni.
So YOULSS..
Please remember
"Take care your health while this moment k"
Mostly student who still sit for their final examination.
okay...

Btw,this entry are referring for my last assignment regarding entrepreneurship subject.

Our business name is"KEREPEK TRADISI ENTERPRISE"
And thanks also to my groupmate..
For your coorperation.
Although,we are having a tough moment.
But Alhamdulilah..
Eveything okay.

Special from:
Head of Administrative Unit

Ko ader?
hohoho..
;D










If you love this entry.Do some comment okay..!!^-^

Friday, April 22, 2011

Abu de' Bedong..Nyum nyum;D

Assalamualaikum wbt.
WELL HELLO
YOULSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
How are you there?


Dah makan semua?

Dah?
Ke belum?
Dah?
Or belum?

APA???
Tak tahu nak makan mana?
Alahaiii...
Nak simple2 je...

Mai sini cek tunjukkan tempat...

TATARAAA
TARARARARAAAAAAAA

Let me introduce..
"MEE ABU BEDONG!!!"

                                    
Sedap YOULSS!!
 dah try telan sekali rasa nak lagi..
CAYA LUUU...
Tak caya...
Mai try dulu...
Baru boleh cakap kencang sama cek noo..
hohohoho...

Berbaloi-baloi..
Ni ayaq asam
RM 1.00 ja..
Fuhhh...sedap...
Bagus untuk kualiti suara..
hohohoho..
Kat sini bukan je de mee abu but then de jugak menu lain..
So more detail..
Just check it up
down here
OKAY YOULSS!!
Alright...
Cek tak mau citer kencang lagi.
Cek dah try..
Angpa bila lagi?
Angpa pi la try noo..
Dekat pekan Bedong,SgPetani Kedah
berdekatan Railway KTM
yang ni yang ori owner punyer
Franchise dia de seketul lagi kat LEMBAH BUJANG 
belakang UiTM..
FASA 4..
SELAMAT MENCARI!
hehe;D

If you love this entry.Do some comment okay..!!^-^

Sunday, April 17, 2011

Say NO to ASSIGNMENT!!

Assalamualaikum wbt.
Haloooo..youls!!
So whats up!
How with your weekend?

Enjoy with your wonderful weekend is it?
Hmmm....really make me ENVY with you!!

You know why?
Its all because I got a TERRIBLE weekend
A lots of thing need to be settle
One by one
Easy word"Tak menang tangan lah"

FUHHHH....
Alhamdulillah..
Everything settle
But this time I got a totally exhausted weekend.
AIYOO...

Test IB la
Muet la
VIVA ETR la
Itulah inilah
Adeyhhh...
Sangat sengsara..
FOCUS?
Off course la..
Not at all..
Untill sometimes tu,
nak naik kereta pon boleh sampai lupa kat mana park kereta
Aideyhh..tak ke parah namanye..
Sabor jo la..

and by the way
plus dengan masalah Iappy nye lagi
OHHHH...SUCK!

ROSAK LAGI!!!
Saje lah tu nak suruh aku jumpe abg technician tu lagi
AIDEYHHH...
Nasib baik CUTE..
Hmm...whatever it is.
Assignment and test pon dah takde
Lepas ni just kena fokus kat FINAL EXAM jela.
AND
THEN
I would not even need to stand those examination for a few month.
FINISH DIPLOMA
AND YET WELCOME TO DEGREE YOULS!!!

Another step to go..
DRAMA DRAMA DRAMA..
huhuhu..
Camne lah nasib den degree nanti
-__-''

Okaylah,thats all je minggu ni.
And by the way..
Good luck to YOULS for your Final examination
Hope so everything going smoothly.
Ameenn...








wink
*-*





If you love this entry.Do some comment okay..!!^-^

Friday, April 8, 2011

Ngantok ngantok!

Eh eh eh...
Ngantok la!!ngantok!ngantok!
Ada paham?
Sangatlah mengantok okay!!

Alright,
"JOM TIDO!!"



=_=

If you love this entry.Do some comment okay..!!^-^

Wednesday, April 6, 2011

The Warung Mid Valley YOULSS!!

 Assalamualaikum wbt.
And Helloo again youls!

How with your day?
ME??
hmmm...
NOT BAD LAA..
ngee..

Btw,ingat nak share kat korang about my short holiday last two weeks ago.
Balik Selangor just nak gi Japan Foundation je.
Hantar bukuu....
Dah la lewat..
Sampai akak tu kata.
Tu diaa...baca buku sampai hantar pulak lambat 
Aicehh...perli ke apa?

Deyhhh...saya asal je Selangor.Tapi current location kat Kedah.
Haruslahhh...nak hantar tu lambat sikit...
hehe

Lepas anta segala..
Apalagi
Kami pi la makan kat The Warung
dekat dengan pedestrian bridge nak ke Megamall nun tu
Ada sedap ka?
hmm..
Okay sory la owner kedai.
Saya tak tau lah..
Mana tau de menu lain lagi sedap ke apa ke.
But however...just recommend me.

Tapi hari tu saya makan..
Kurang sedap laa...tokey




Ni la menu kami berdua..
Lauk nampak ulala..
Sedap..
Tapi rasa..
hmmm...
KO!

Kami lah para tester tu..Okay tak pyh nak senyum lebih la derr..
hehe..


Tak sedap pon...
Habis jugak 
Sebab lapar...dan membazir
Dah la mahal..
Mahal tu takleh nak cakap apa lah kan.
Nama pon MidValley..
Shopping center class A
haruslah mahal sikit.

Tapi bukan orang cakap
bila kite lapar makan pape pon sedap ke?
hmm..ni dak sedap pon..
Time lapar giler tuuu..
huhu
Memandangkan rasa nye TAK LER SEDAP MANA!
amik ko muka DISSATISFACTION sebijik,,
hehe...

Pstt:
Abey pinjam ekspresi muka sat.
ngeh ngehh...
P>E>A>C>E!!

If you love this entry.Do some comment okay..!!^-^

Empty


When problems comes around,
Just let it be ..
Nothing can do if we lay with it..
Be strong..
and
Just be you..
You 
You
You!!!

Pray to Allah for the strength

Climb back in while babeh.
Life just like KARMA.
Believe it?
Ouhhh..just believe it YOULS!!

If you love this entry.Do some comment okay..!!^-^

One step to UiTM Shah Alam YOULSS!!

 Assalamualaikum wbt.

Heyyy...are you ready kids?


Heeyaaa...captainn...


Uhhh...I said are you ready?




Heeyaa...captainn..
"Who lives in a pinapple under the sea?
Spongebob Squarepants!
Absorbent and yellow and porous is he.
Spongebob Squarepants!"




(Ala-ala intro Spongebob Squarepants)
huhuhu.........

Ok fine,back to main entry!
Apa yang ready ni captain oii????

Haaa....ready nak jadi mahasiswa laa derr...
Apa kena mengena Spongebob dalam hal ni??
Entahhh....motip -_-''
hehe..
(saje je buat teruk..ngeh ngeh)

By the way,nak share kat korang citer last two weeks ago.
I and my friend visit UiTM Shah Alam untuk memenuhkan lagi Dewan serba cantik menarik ni..
Wahhh..gituu...
"Ehh,ko bodek bodek ni ko ingat dapatlah ko graduate kat sini,huh?
Sorryyy..engak.Ayahanda dah cakap batch ko.Ko graduate la kat KilangBudu tu..hohoho..."(monolog dalaman)

Okay,fine..Ayahanda.
sob sob ;'(
Okayy..sebelum cek melalut lebih panjang lagi.Lebih baik YOULS usha usha jela kepadatan Ekspo Selangkah UiTM ni k..
Ekspo ni berlangsung kat Dewan Agong Tuanku Conselor aritu
Macam-macam info leh dapat kat sini.
Alright....booth yang biru alaa-ala laut ni merupakan booth Business..
Sangat kreatif k.
Tup tup jumpa ex senior UiTM Kedah.
"Aplagi...Heyyy...cmne life degree?"
soalan-soalan lazim katakan


Tengokkk...ramai tak orang?Sampai terpaksa guna skrin nak cari bf I..hahaha...
Motipp??
Sape bf ko??
Abg Sukan dan Rekreasi?
hahahhaa..

mimpi
=_^


Aiceceh...ni la awek saya.Nama dia Acila..(bunyi kena pelat okay)
Baru lah comei bunyi nye..
Tak gitu?
Acilaa...
hehe
Wahh...kat atas ni pulak  Conventmate cek.
Time cuti je lepak ngan depa ni.
Alahaiii...!
Model yang over


Dah lepas Ekspo2 segala..
Apalagi...pi pekena Cendol Klang lah derr..
Teringin yang amat kot..
Boleh buat mati!
Tau tak!!!

pstt:mati kutu


Hmmm...thats all..
For today..
To all budak2 lepasan SPM jangan lupa grab peluang mana2 universiti yang ada.
Jangan bajet..Dah jadi kaya ok!
Kaya ilmu dulu..
Lepas tu baru kaya duit.
Ada paham sekarang??

Fine..
When I'm back SP I met with those hot guy at Pelita.
Then...dorang tanya..
"Akak akak...camne nak masuk U ni ek?"
Okay..u got a right person..
Btw,,nice to meet you guys.
Friendly and tak malu bertanya..
Sampai de one guy tu ckp,
G:"Akak akak..saya nak sambung study kat UiTM Kedah laa"
Me:"Motip?nak study kat sini jugak?"
G:"Hee...leh jumpe akak tiap-tiap ari.Akak ni style la.."
Me:"BAIK??motip sgtla ko!"hhahahaha

Tapi adikku sayang.
Kakak yang style ni dah nak abih dah.
Senior dah pon.
Nak pencen dah berkhidmat kat sini.
huhuhu...

But,never mind guys..
Insya-Allah..Kalau kite berjumpe lagi.Jangan lupa say "Hi" to me k.
Muahhh...


If you love this entry.Do some comment okay..!!^-^